OST & DRYCKESPROVNINGAR - EN SMAKKOMBINATION SOM MÅSTE UPPLEVAS!
Påfestivalen arrangeras våra populära ost- & dryckesprovningar där ni under ca 45 minuter får uppleva smakkombinationer utöver det vanliga. Under ledningen av en expert får ni lära er mer om hur ost och dryck matchas på bästa sätt. Vill ni vara säker på att få plats, boka er biljett redan nu, då dessa provningar historiskt sett alltid blir fullbokade långt innan festivalen.
Vänligen observera att ni utöver själva biljetten till ost- och dryckesprovningen även behöver köpa entrébiljett till festivalen. 

Fredag 10 februari
kl. 17:00 Ost & Vinprovning
kl. 19:00 Ost & Vinprovning

LÖRDAG 11 FEBRUARI 
kl. 13:00 Ost & Vinprovning
kl. 15:00 Ost & Vinprovning
kl. 16:30 Ost & Vinprovning

OST & VINPROVNING
Välkommen till en Ost & Vinprovning under ledning av antingen Lars Bylund* eller Eva Weckström**, med utvalda viner från Ward Wines, en av Sveriges främsta importörer. På denna provning får ni prova fem olika viner som kombineras med ett urval av ostar, så väl traditionellt typriktiga ostar till spännande nyheter. Du får lära dig mer om hur du matchar och bygger upp din ostbricka till perfekta smakkombinationer ihop med vin. Vinerna ni får prova består av ett mousserande, ett vitt vin, ett portvin samt två röda viner och  provningen tar ca 60 min. 

BOKA PROVNINGAR HÄR
Image*LARS BYLUND (fre kl. 17 + 19 samt Lörd kl. 13)
Lars är en mycket uppskattad frilansande föreläsare om vin och mat, gärna med en touch av utbildning. Lars har ett brinnande intresse i smaker och drycker sedan 20 år, men först på senare år arbetat mer professionellt inom vinvärlden. För Ward Wines är Lars ambassadör för de öppna provningar som Ward Wines tillhandahåller. Lars Bylund är utbildad sommelier hos Vinkällan, certifierad enligt WSet 3 samt driver en egen vinimport. Lars har även gjort praktik inom vintillverkning i Spanien under ett par säsonger och har en praktisk kunskap som kryddar hans föreläsningar. Till vardags arbetar Lars som managementkonsult och utbildare inom olika ramverk för verksamhetsutveckling, ledarskap marknadsföring och försäljning.

**EVA WECKSTRÖM (Lörd kl. 15 + 16:30)
Eva har alltid brunnit för mat och dryck och är idag sommelier med lång erfarenhet från restaurangbranschen. Hon har förutom många år i Stockholms krogvärld arbetat i New York, som hovmästarinna på Wärdshuset Ulla Winbladh på Kungliga Djurgården och chefsommelier på Villa Pauli i Djursholm. Sommelierutbildning tog hon på Restaurangakademien i Stockholm, och hon innehar även ett Advanced certificate hos Engelska WSET, The Wine and Spirit Educational Board. Numera arbetar Eva helt i sitt företag Evas Vin och Mat där hon leder vinprovningar, konsulting, events, vinresor och håller utbildningar. 

 

OSTSAFARI
För er som har svårt att hitta rätt i ostdjungeln kan vi varmt rekommendera att boka in er på en ostsafari! Under ledning av Christina Möller, Sveriges egen grand old lady i matsverige, blir ni guidade till festivalens guldkort och får lära mer om olika utställares ostar och historia. Ett roligt och smakfullt sätt att lära sig mer om Ostsverige! Turen tar ca 45 min och är garanterat något ni kommer minnas för en lång tid framöver.  Vänligen notera att ni behöver köpa separat entrébiljetten för att kunna gå på Ostsafari.

KÖP BILJETT TILL OSTSAFARI

Sponsorer
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

PARTNER OSTTÄVLINGEN
Image

Mediapartner
Image