Välkommen till Ostfestivalen!

För åttonde gången arrangeras vi nu den populära Ostfestivalen med fokus på svensk ost. Mitt i centrala Stockholm, på anrika Münchenbryggeriet, den 13 - 15 maj 2022, bjuder vi in ett tre dagar fyllda av kunskap, insperation och smakupplevelser.

Som besökare får du ta del att ett unikt utbud av svensk ost från producenter från hela vårt avlånga land. Utöver utställare med ost finns så klart även passande tillbehör och dryck på plats. Dessutom kan ni ta del av ett gediget scenprogram, seminarier och ost och-dryckesprovningar. Provsmaka dig fram och och köp med dig dina favoritostar hem! 

Ost kan njutas på många sätt – från morgonens frukost till kvällens gourmetäventyr. Kom och upplev ett eldorado för foodisar och ostfantaster med svenska klassiker och lokala specialiteter. På Ostfestivalen kan du botanisera bland spännande hårdostar, nyskapande färskostar och lockande kittostar med ljuvliga smaker, dofter, former och konsistenser. Vilken blir din nya favorit?

PRAKTISK INFORMATION
DATUM & ÖPPETTIDER

Fredag 13 maj kl. 15 - 21 (Branschfolk kl. 13 - 15)
Lördag 14 maj kl. 10 - 18
Söndag 15 maj kl. 10 - 16

PLATS

Münchenbryggeriet, Stockholm

BILJETTER

Förköp: 180 kr. 
I entrén i mån av plats: 200 kr
Barn <12 år, gratis i målsmans sällskap på söndagen.
Biljetterna är ej personliga och går utmärkt att exempelvis ge bort i present.

Vi följer så klart FHM´s direktiv och rekommendationer avseende Covid-19. Förnärvarande innebär det att alla besökare måste visa upp giltigt vaccin-pass tillsammans med legitimation. Eventuella ändringar kring detta kommuniceras här på vår hemsida. 

KÖP DIN BILJETT HÄR
BRANSCHBILJETT
MÜNCHENBRYGGERIET

Torkel Knutssonsgatan 2
118 25 Stockholm

HITTA TILL FESTIVALEN

T-bana Mariatorget, där efter ca 400 m att gå.
Klicka här för flera kommunikationsmedel.

UTSTÄLLARE 2022

Arla Ko
Arla Unika
Brostrops Gårdsmejeri
Bryggeriet i Götene
Bråvalla Gårdsmejeri
Falbygdens
Falköpings Mejeri
Geten Gärda
Gide Get
Gålö Gårdsmejeri
Gårdsmejeriet Sanda
Gäsene Mejeri
Hagarans Mejeri
Hansjö Mejeri
Herrsätter Gårdsmejeri
ICA Sverige AB
Jarse Ost
Jürss Mejeri
Kvibille
Lagerlöfska Magasinet
LRF
Mathantverket Vuollerim
Nablus Mejeri
Najas Mejeri
Orranäs Gårdsmejeri
Ostmakeriet på Rindö
Räven & Osten
Skogsbackens Ost
Skurö Gårdsmejeri
Skånemejerier
Skärvången
Stafva Gårdsmejeri
Svedjans Ost
Svenska Gårdsmejerister: Eldost
Terra Amica
Winjas
Äkta Boxholms
Överstekvarn

SPECIFIK ENTRéTID PÅ LÖRDAGEN

Köper ni en biljett till lördagen behöver ni välja en specifik entrétid. Det innebär att ni måste komma till Ostfestivalen under just den tiden som biljetten berättigar till entré. Väl inne på festivalen får ni stanna så länge ni önskar. Detta system skapar ett jämnare flöde av besökare över dagen och ger er en bättre besökarupplevelse.

SÅ GÅR DET TILL

När du kommer till Ostfestivalen är du välkommen att vandra runt bland alla utställare och botanisera i det unika utbudet av svensk ost, tillsammans med passande tillbehör och matchande dryck. Merparten av utställarna bjuder på små smakprover av sina produkter med förhoppningen att du ska fatta tycke och köpa med dig en förpackning, eller två, hem. Hos de flesta utställare går det bra att betala med Swish eller kort.

I barerna erbjuds dryckesalternativ speciellt framtagna för att passa just till ost. Även på dryckessidan fokuseras det på det svenska och ni kommer finna producenter från hela vårt avlånga land som presenterar öl, vin och cider så väl som alkoholfria alternativ.

FÖRETAG OCH GRUPPER - VI HJÄLPER TILL ATT SKRÄDDARSY ERT BESÖK
Passa på att avrunda arbetsveckan med en smakupplevelse utöver det vanliga tillsammans med kunder och kollegor. Ett besök på Ostfestivalen är en utmärkt företagsaktivet. Är ni en större grupp eller ett företag som planerar ett besök hjälper vi gärna till och skräddarsy ert besök på Ostfestivalen. Beroende era förutsättningar sätter vi ihop ett paket som passar just de önskemål ni har. Pris från 170 kr exkl moms/per person.

GEDIGET SCENPROGRAM, OSTSAFARI OCH OST- OCH DRYCEKSPROVNINGAR

Utöver utställarnas fantastiska utbud kan du som besökare även gå på Ostsafari och på våra populära ost- och dryckesprovningar. Dessutom presenteras ett gediget scenprogram där bland annat kända kockar tävlar mot varandra i konsten om att tillaga de godaste osträtterna.

Varmt välkommen till Ostfestivalen!

Hemsida uppdateras löpande med information om festivalen. Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.


OSTSAFARI - FÖR ER SOM ÄLSKAR OST LITE EXTRA MYCKET!
Vill du lära dig mer om den svenska ostens historia, om de svenska ostproducenterna och hitta festivalens ostguldkorn – då ska du definitivt boka in dig på en ostsafari! Under ledning av en expert får du följa med runt på festivalen och höra om olika utställares historia samtidigt som ni provsmakar expertens favoritostar. Ostsafari är helt enkelt ett måste för dig som älskar ost lite extra mycket! Ostsafari kommer gå att boka innan jul.

BOKA OSTSAFARI HÄR


OST & DRYCKESPROVNINGAR - EN SMAKKOMBINATION SOM MÅSTE UPPLEVAS!
På festivalen arrangeras våra populära ost- & dryckesprovningar där ni under ca 45 minuter får uppleva smakkombinationer utöver det vanliga. Under ledningen av en expert får ni lära er mer om hur ost och dryck matchas på bästa sätt. Vill ni vara säker på att få plats, boka er biljett redan nu, då dessa provingar historiskt sett alltid blir fullbokade långt innan festivalen. Vänligen observera att ni utöver själva biljetten till ost- och dryckesprovningen även behöver köpa entrébiljett till festivalen. 

Ost från Sveriges Gårdsmejerister i kombination med svensk cider och öl
Kerstin Jürss, ordförande i Sveriges Gårdsmejerister tar er med på en provning av ostar från Sveriges Gårdsmejerister, det vill säga småskaligt och hantverksmässigt. Tillsammans med osten får ni prova några av Sveriges bästa hantverkscider och öl.

Sex ostfamiljer och fem vinstilar
I denna provning får ni en genomgång av hur olika sorters ostar produceras och vad som skiljer dem åt. Tillsammans med osten får ni prova 5 olika vinstilar och provar er fram varför vissa viner matchar vissa ostar bättre än andra. Mat- och dryckesprofilen Niclas Tuomela guidar på ett avslappnat sätt deltagarna genom provningen och passar även på att ge sina bästa tips för hur man lyckas med att kombinera ost och vin.

Ost, mat och vin i kombination
Detta blir en provning där du får lära dig att kombinera ost, mat och vin. Under ledning av mat- och dryckesprofilen Niclas Tuomela och med utgångspunkt i en ost får ni prova fem viner och fem grundsmaker som utmanar smaklökarna och där resultatet mynnar ut i en härlig smakexplosion.

Ett urval av Sveriges Bästa Ostar
Under ledning av Sören Persson, en av Sveriges främsta ostexperter, får ni prova inte mindre än 12-15 ostar som Sören valt ut specifikt för denna pvoning som han anser sig vara bland de bästa i Sverige. Tillsammans med osten får ni självklart även prova 4 olika sorters dryck. Denna provningar var mycket uppskattad och sålde slut först vid förra genomförandet av Ostfestivalen. 

Fredag 13 maj
kl. 16:00 Ost från Sveriges Gårdsmejerister i kombination med svensk cider och öl
kl. 18:00 Sex ostfamiljer och fem vinstilar
kl. 20:00 Ost, mat och vin i kombination

Lördag 14 maj
kl. 11.00 Ett urval av Sveriges Bästa Ostar
kl. 13:00 Sex ostfamiljer och fem vinstilar
Kl. 15:00 Ost, mat och vin i kombination
Kl. 17:00 Sex ostfamiljer och fem vinstilar

Söndag 15 maj
kl. 11:00 Sex ostfamiljer och fem vinstilar
Kl. 13:00 Ost, mat och vin i kombination
kl. 15:00 Sex ostfamiljer och fem vinstilar

 

BOKA PROVNINGAR HÄRPROGRAM STORA SCENEN

Fredag 13 maj
Presenteras ca 1 månad innan festival.

Lördag 14 maj
Presenteras ca 1 månad innan festivalen.

Söndag 15 maj
Presenteras ca 1 månad innan festivalen.

PROGRAM KUNSKAPSSCENEN

Fredag 13 maj 
Presenteras ca 1 månad innan festivalen.

Lördag 14 maj
Presenteras ca 1 månad innan fesivalen.

Söndag 15 maj
Presenteras ca 1 månad innan festivalen.

Sponsorer
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Mediapartner
Image